Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 25th April 2011, 09:46 PM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
windows_7chrome
Can't visit any site without being google

I, I'm from Portugal, so my english is weak.
well today a install fedora (dual boot) and i open mozzila and the only site that a can visit is google (btw a can search to, but the links don't open).

I installed google chrome too, mas its the same problem

what problem could that be?
Reply With Quote
  #2  
Old 25th April 2011, 10:45 PM
jroa1 Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
windows_vistafirefox
Re: Can't visit any site without being google

What DNS server are you using? Is it the default from your ISP? If so, you can try a different on, like Google's DNS service.
Reply With Quote
  #3  
Old 25th April 2011, 10:46 PM
gryphon143 Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
linuxchrome
Re: Can't visit any site without being google

It sounds like network problem. Can you tell me what does the browser display?? Does the output of netstat -A inet show any thing?? Can you ping to other site??
Reply With Quote
  #4  
Old 25th April 2011, 11:55 PM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
windows_7chrome
Re: Can't visit any site without being google

I tried this 2 option and nothing... can u do me a print on where put the google dns ip 8.8.8.8 and the 8.8.4.4 in the network?

Last edited by joaoalvaro; 26th April 2011 at 12:34 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 26th April 2011, 01:05 AM
jroa1 Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
windows_vistafirefox
Re: Can't visit any site without being google

Quote:
Originally Posted by joaoalvaro View Post
I tried this 2 option and nothing... can u do me a print on where put the google dns ip 8.8.8.8 and the 8.8.4.4 in the network?
If you are asking where to enter the DNS IP addresses, that would depend on your network. If you are going through a wired or wireless router, you would probably need to enter the DNS in the router's configuration settings. If you are not using a router, then tell us the Fedora version and desktop you are using. Also, I am not sure, but I think some modems (cable or DSL) can be configured for a user specified DNS.
Reply With Quote
  #6  
Old 26th April 2011, 07:51 AM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
windows_7chrome
Re: Can't visit any site without being google

Quote:
Originally Posted by jroa1 View Post
If you are asking where to enter the DNS IP addresses, that would depend on your network. If you are going through a wired or wireless router, you would probably need to enter the DNS in the router's configuration settings. If you are not using a router, then tell us the Fedora version and desktop you are using. Also, I am not sure, but I think some modems (cable or DSL) can be configured for a user specified DNS.
i'm using a ethernet connection with a modem, i got fedora 14 version
with this desktop (attach)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fedora_14_00.jpg
Views:	63
Size:	92.2 KB
ID:	20960  
Reply With Quote
  #7  
Old 26th April 2011, 11:28 AM
jroa1 Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
windows_vistafirefox
Re: Can't visit any site without being google

Go to System->Preferences->Network Connections. Click on your network connection, then click edit. Choose the IPv4 Settings tab and choose "Automatic (DHCP) address only", then enter the DNS IP in the space provided.
Reply With Quote
  #8  
Old 26th April 2011, 03:32 PM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
windows_7chrome
Re: Can't visit any site without being google

I did it as you told, but doesn't work.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	CapturaEcra.png
Views:	73
Size:	94.5 KB
ID:	20963  
Reply With Quote
  #9  
Old 27th April 2011, 12:07 PM
bonedome Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2010
Location: uk
Posts: 727
linuxfedorafirefox
Re: Can't visit any site without being google

Hello
only put one dns per line.
__________________
fedora 14 fluxbox and gnome2 hp compaq nx9030 laptop 2Gb ram, helicopter landing pad, jacuzzi, mini fridge, gateway to alternative dimension
Reply With Quote
  #10  
Old 27th April 2011, 01:45 PM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
windows_7chrome
Re: Can't visit any site without being google

Quote:
Originally Posted by bonedome View Post
Hello
only put one dns per line.
hi, yep i did that to and didnt worked. today a installed the linux Caixa Magica it's a portugues version of linux and the net worked well but the OS its a little heavy, so a desinstaled it and reenstaled fedora and the net still the same
Reply With Quote
  #11  
Old 30th April 2011, 03:44 AM
joaoalvaro Offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 6
linuxfedorafirefox
Re: Can't visit any site without being google

thanks everybody, the net started work fine automaticaly
fnally the google dns worked, (iwith 8.8.4.4 in dns servers and Google Dns in Id)
Reply With Quote
  #12  
Old 30th April 2011, 04:13 AM
marko Offline
Registered User
 
Join Date: Jun 2004
Location: Laurel, MD USA
Posts: 5,894
linuxfirefox
Re: Can't visit any site without being google

Personally I'd use opendns.org DNS's:

208.67.222.222
208.67.220.220
Reply With Quote
  #13  
Old 1st May 2011, 11:13 AM
jroa1 Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 229
linuxfedorafirefox
Re: Can't visit any site without being google

Personally, I just use the DNS servers that my ISP provides. I tried several that claimed to be lightning fast, but many of the websites I tryed to access would not come up with them, so I just switched back.
Reply With Quote
Reply

Tags
google, site, visit

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What are the places you wish to visit? notageek Wibble 48 26th February 2009 01:10 AM
Site to Site VPN, Will the same Natted Ip work for the Second site as well ? bally090 Servers & Networking 0 16th December 2008 08:15 AM
One sheet per visit Wayne Wibble 14 1st May 2007 11:04 AM
How can I visit XP Partion in FC5??? taoghawk EOL (End Of Life) Versions 3 5th June 2006 05:50 PM
through wireless (in FC3) can not visit the web emlnx Servers & Networking 7 6th September 2005 04:55 PM


Current GMT-time: 15:28 (Thursday, 17-04-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat