Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 16th December 2010, 10:19 PM
blnlx Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 138
linuxfedorafirefox
Question Unable to locate IOAPIC for GSI ???

After installing Fedora 14, following error messages appear at boot:
Code:
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 4
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 3
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 7
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 13
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 8
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 1
ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 12
What is the meaning of this?
__________________
Fedora20.GNOME@Dell_Latitude_E7440
Fedora14.GNOME@HP_Compaq_DC7100
Reply With Quote
  #2  
Old 17th December 2010, 02:35 AM
DBelton Offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,334
linuxfedorafirefox
Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

are they preventing your system from booting?

here is an explanation of them, which the messages are new to the 2.6.35 kernels...

Quote:
>> [ 0.089969] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 13
>> [ 0.090556] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 8
>> [ 0.091104] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 12
>> [ 0.091375] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 1
>> [ 0.093195] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 4
>> [ 0.094342] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 10
>> [ 0.096335] ERROR: Unable to locate IOAPIC for GSI 6
>
>The new warning originates from acpi_get_override_irq, which I changed to
>use helper functions that warn when they fail.
>
>When IOAPICs and ACPI are enabled in a kernel and run on ACPI hardware
>that doesn't use the ioapics the pnp acpi code calls this function,
>looking for ACPI irq overrides. ACPI irq overrides exist only in the
>ioapic case so this function will never succeed. So make the function
>fail fast so we don't call into help functions that legitimately
>complain when they fail.
>
>Tested-by: Avinash Kurup <kurup.avinash [at] gmail>
>Signed-off-by: "Eric W. Biederman" <ebiederm [at] xmission>
Reply With Quote
  #3  
Old 18th December 2010, 01:25 AM
blnlx Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 138
windows_xp_2003ie
Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

No, these IOAPIC errors do not prevent me from booting.
However, I'm not feeling that comfortable when my system welcomes me with a list of errors.

Can this affect the functioning of my video card? I do have a huge problem when I turn on the "Desktop Effects".
__________________
Fedora20.GNOME@Dell_Latitude_E7440
Fedora14.GNOME@HP_Compaq_DC7100
Reply With Quote
  #4  
Old 18th December 2010, 01:42 AM
DBelton Offline
Administrator
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,334
linuxfedorafirefox
Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

no, this shouldn't affect your video card.

These are just warning telling you it cant override something because it doesn't exist. The outcome is the same. If you had IOAPICS, then ACPI would override them. Since you don't have them, then ACPI doesn't need to override them and can do it's thing normally.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th December 2010, 06:05 PM
blnlx Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: The Netherlands
Age: 43
Posts: 138
linuxfedorafirefox
Thumbs up Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

Quote:
Originally Posted by DBelton View Post
no, this shouldn't affect your video card.

These are just warning telling you it cant override something because it doesn't exist. The outcome is the same. If you had IOAPICS, then ACPI would override them. Since you don't have them, then ACPI doesn't need to override them and can do it's thing normally.
Thank you for the explanation!

I shall open a new thread for the video card issue.
__________________
Fedora20.GNOME@Dell_Latitude_E7440
Fedora14.GNOME@HP_Compaq_DC7100
Reply With Quote
  #6  
Old 27th December 2010, 06:05 PM
talalek Offline
Registered User
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 2
linuxfedorafirefox
Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

i have the same problem, i have an AMD 1GHz TS-ALR4, so, i should't worry about that warning?

txs.

---------- Post added at 05:05 PM ---------- Previous post was at 05:01 PM ----------

in order to enable ioapic i must update my bios?
Reply With Quote
  #7  
Old 28th December 2010, 03:05 AM
David Batson Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,234
windows_7opera
Re: Unable to locate IOAPIC for GSI ???

I get the same or similar error on my ThinkPad T42 with F14. Although I don't notice any problem with functionality, it seems there should be a way to prevent this error message on boot...
__________________
Fedora 19 Gnome on a ThinkPad X220, i5-2540M CPU, Intel HD Graphics 3000, Intel N 6205 wireless, and Sierra Wireless 754S Mobile Hotspot (AT&T)
Reply With Quote
Reply

Tags
gsi, ioapic, locate, unable

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
acroread unable to locate theme engine in path cantanima Using Fedora 3 3rd November 2009 03:45 AM
Unable to locate installed package awmian Using Fedora 1 20th September 2008 03:15 AM
Unable to locate RPM package? Necron Using Fedora 7 11th October 2005 12:55 AM
Unable to locate maildrop.... cycle14 Servers & Networking 1 7th July 2005 06:26 AM
ACPI:Unable to locate RSDP Tiksiboy Installation, Upgrades and Live Media 3 17th February 2005 08:33 PM


Current GMT-time: 08:00 (Saturday, 20-12-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
...Creek Side - Stockholm-Arlanda Airport (ARN) Travel Photos on Instagram - Marina of Koper Travel Photos - Te Whiti Park Instagram Photos - Texas State Fair Photos on Instagram