Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 21st March 2010, 02:02 PM
rfslls Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
windows_vistafirefox
Question P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

THE ISSUE:

Somehow Fedora 12 does not find one of my Sata drives (Seagate Barracuda 500GB) on the motherboard (Asus P5Q pro).

The drive is attached to SATA_E1, which is a Silicon Image Serial ATA RAID connector. The drive currently has Windows Vista 64-bit OS which has been working fine.

Fedora install loads correctly without errors, but only shows my RAID system on SATA ports 1-6.


WHAT I HAVE TRIED:

I have tried showing RAID as IDE in the BIOS, and setting it to compatible mode. Still does not detect.

I have tried setting the drives to ACPI mode in BIOS. No effect.


OTHER INFO:

I'm installing the x86_64 version of Fedora 12.

I have run the Debian i686 installer and it picks up this volume without issue.
Reply With Quote
  #2  
Old 21st March 2010, 02:54 PM
JEO Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,787
linuxfedorafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

Perhaps the same problem as in post #6 of this thread?

http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=242391
Reply With Quote
  #3  
Old 21st March 2010, 07:55 PM
rfslls Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
windows_vistafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

Ace, JEO!

Not sure how that unwanted metadata got there. Will it negatively affect my drive if I erase it?

Note this is a system drive.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st March 2010, 11:39 PM
JEO Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,787
linuxfedorafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

Most metadata is very close to the end of the disk and is only a few sectors in length. I have never had a problem erasing it using the dmraid command on a drive with a filesystem.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd March 2010, 01:18 AM
rfslls Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
windows_vistafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

Thank you.

I have run dmraid -E -r /dev/sdd (this was the device that wasn't being detected) and it now shows up in the installer as a storage device.

I am able to configure the partitions, but then the installer exits saying 'extended partitions cannot be hidden msdos labels'. This asks if I want to file a bug report, or exit.

My /dev/sdd has the following partitions/allocations:

/dev/sdd1 = Vista OS (300GB)
2 = free space (50GB)
3 = NTFS (20GB)
4 = free space (30GB)

Both using all the free space above, and using only the 1st free space allocation give me the above error.

I have checked in windows, and the free spaces above are genuine free spaces - no partitions, msdos or otherwise.

I know this is outside the scope of the original query, but any help appreciated :-)
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd March 2010, 02:06 AM
JEO Offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,787
linuxfedorafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

That error looks like a bug in the anaconda installer. See:

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=567118
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd March 2010, 09:51 AM
rfslls Offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4
windows_vistafirefox
Re: P5Q Pro mobo - cannot find sata drive

Right...firewalled by Fedora again!

Thanks for your help though. Might get meself a separate physical disk then.
Reply With Quote
Reply

Tags
drive, mobo, p5q, pro, sata

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SATA drivers (ASUS M3A-H/HDMI mobo)? smaier69 Hardware & Laptops 3 22nd July 2009 05:11 PM
Fedora 10 cnt find my sata drive??? milesgt Installation, Upgrades and Live Media 1 19th April 2009 08:25 AM
Installer unable to find SATA drive frank ross Installation, Upgrades and Live Media 25 12th August 2007 04:30 PM
Installer can't find second SATA drive. linnoob Installation, Upgrades and Live Media 2 25th December 2006 03:56 AM
Sata (kernel?) problem after upgrading mobo Manda Hardware & Laptops 0 14th February 2006 08:22 PM


Current GMT-time: 02:03 (Sunday, 23-11-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
Mariara Photos on Instagram - Ibicarai - Jamalpur Travel Photos on Instagram