Fedora Linux Support Community & Resources Center
  #1  
Old 21st November 2007, 03:37 PM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
Unhappy Problem with git-clone

Hello,

I have installed git-core (as well as the other git-related packages) using yum. And then, I tried to download intel drivers using git-clone. The git-clone process seemed to have no end. I leave my computer for more than 3 hours, and there was still no progress. The only message that I saw on the console is

Initialized empty Git repository in /home/nia/drm/.git/


Then I uninstalled git-core, and reinstalled it by using rpm from this site (git-1.5.3.3-3.fc7.i386.rpm, including its dependencies). Unfortunately, there has been no change. The git-clone still hangs at the same place.

What is wrong with the git-core that I have installed?

Thanks for any help!

----------
Nov 22, 2007
---------
As an update, I include the names of files available in drm folder (in my home folder) during the endless download. I also put a screenshot that shows the length of time I used git-clone until I stopped it deliberately.

Thanks for any help!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	git-clone_stop.png
Views:	113
Size:	165.8 KB
ID:	14017  
Attached Files
File Type: txt content.txt (4.4 KB, 157 views)
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7

Last edited by nmutiara; 22nd November 2007 at 01:52 AM. Reason: Updating files
Reply With Quote
  #2  
Old 21st November 2007, 03:54 PM
Seve Offline
Retired Community Manager
 
Join Date: Oct 2004
Location: The GTA, Ontario, Canada
Age: 56
Posts: 12,371
Hello:
I just tried the same

PHP Code:
time git-clone git://anongit.freedesktop.org/git/xorg/driver/xf86-video-intel
Initialized empty Git repository in /home/dan/xf86-video-intel/.git/
remoteGenerating pack...
remoteDone counting 9171 objects.
remoteDeltifying 9171 objects...
remote:  100% (9171/9171done
Indexing 9171 objects
...
remoteTotal 9171 (delta 6996), reused 1124 (delta 841)
 
100% (9171/9171done
Resolving 6996 deltas
...
 
100% (6996/6996done

real    0m20.664s
user    0m0.813s
sys     0m0.258s 
PHP Code:
rpm -aq grep git
git
-core-1.5.3.4-1.fc8
git
-cvs-1.5.3.4-1.fc8
git
-email-1.5.3.4-1.fc8
git
-svn-1.5.3.4-1.fc8
gitk
-1.5.3.4-1.fc8
git
-1.5.3.4-1.fc8
git
-gui-1.5.3.4-1.fc8
git
-arch-1.5.3.4-1.fc8 
It seems that git is working fine here, so perhaps something else is amiss.

Seve
__________________
Registered Linux User: #384977
.................................................. ............
See the Links below for more Help and those much wanted extras ... :)
Reply With Quote
  #3  
Old 21st November 2007, 04:20 PM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
@ Seve
It looks like we have similar packages installed.

$ rpm -aq | grep git
xorg-x11-drv-digitaledge-1.1.0-2.fc7
git-core-1.5.3.3-3.fc7
git-email-1.5.3.3-3.fc7
git-gui-1.5.3.3-3.fc7
git-arch-1.5.3.3-3.fc7
gitk-1.5.3.3-3.fc7
git-svn-1.5.3.3-3.fc7
git-cvs-1.5.3.3-3.fc7
git-1.5.3.3-3.fc7


$ time git-clone git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm
Initialized empty Git repository in /home/nia/drm/.git/


It still hangs there...
Hmm... perhaps there are some installed programs bother git...
Or perhaps Internet connection problem? I think the Internet here is fine...
Is there any suggestions?
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7

Last edited by nmutiara; 22nd November 2007 at 01:54 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st November 2007, 06:26 PM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
I don't want to do this anymore
Almost everyday I try git-clone. And this is the latest git-clone that I've done...

$ time git-clone git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm
Initialized empty Git repository in /home/nia/drm/.git/

[1]+ Stopped git-clone git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm

real 125m8.411s
user 0m0.000s
sys 0m0.001s

I've also googled, but it seems that no one face this problem...

I just want to get drm and mesa from intel to make the chipset work (and also to install compiz fusion).
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd November 2007, 02:02 AM
NoSkill Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by nmutiara
I don't want to do this anymore
Almost everyday I try git-clone. And this is the latest git-clone that I've done...
Frustrating when things just don't work like they should

There's only a few things I can think of that may be stopping it:

1. Do you have the rsync-2.6.9-3.fc7 rpm package installed?
2. Do you have the curl-7.16.4-1.fc7 rpm package installed?

If you don't have the above 2 items then I think git-clone (the script) will fail,

If you do have the above rpm packages installed, then does the command git (note: not git-clone) work if you do this instead:

1. Delete your previous drm directory and contents.
2. Make a directory named drm in /home/nia
3. CD to the directory /home/nia/drm
4. Try using git git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm from inside the /home/nia/drm directory.

Did that work? (If you're are not getting anything happening within a minute, then it has failed)

I can't think of anything else that might stop this
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd November 2007, 03:08 AM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
Thank you, NoSkill.

I have both of the packages with the same version as you said.

# yum list rsync-2.6.9-3.fc7 curl-7.16.4-1.fc7
Installed Packages
curl.i386 7.16.4-1.fc7 installed
rsync.i386 2.6.9-3.fc7 installed


Unfortunately, the fourth step does not work...

$ git git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm
git: 'git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm' is not a git-command
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7
Reply With Quote
  #7  
Old 22nd November 2007, 03:26 AM
NoSkill Offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Adelaide, South Australia
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by nmutiara
Thank you, NoSkill.
Unfortunately, the fourth step does not work...

$ git git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm
git: 'git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm' is not a git-command
Sorry, my mistake

I edited those lines and forgot to put the option in. Anyway, it was all messed up. Here is what they should have been:

1. Delete your previous drm directory and contents.
2. Make a directory named intel-drv in /home/nia
3. CD to the directory /home/nia/intel-drv
4. Try using git clone git://anongit.freedesktop.org/git/mesa/drm from inside the /home/nia/intel-drv directory (note: no dash between git and clone, only a space).

If that works, then I suspect there is a directory or file in your /home/nia that is messing with git.
Reply With Quote
  #8  
Old 22nd November 2007, 03:33 AM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
@ NoSkill
Thanks for your help again.
It's still the same as without dash..
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7
Reply With Quote
  #9  
Old 22nd November 2007, 03:15 AM
Seve Offline
Retired Community Manager
 
Join Date: Oct 2004
Location: The GTA, Ontario, Canada
Age: 56
Posts: 12,371
Hello:
If you just want those two packages, I can download and zip them and put them up somewhere for you to download and install.

Let me know

Seve
__________________
Registered Linux User: #384977
.................................................. ............
See the Links below for more Help and those much wanted extras ... :)
Reply With Quote
  #10  
Old 22nd November 2007, 03:19 AM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
@ Seve

Thank you. I really appreciate your offer
(Err... I mean, if you do so, I will be glad )
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7

Last edited by nmutiara; 22nd November 2007 at 03:31 AM.
Reply With Quote
  #11  
Old 22nd November 2007, 03:30 AM
Seve Offline
Retired Community Manager
 
Join Date: Oct 2004
Location: The GTA, Ontario, Canada
Age: 56
Posts: 12,371
Hello:
The file and md5sum is as follows ;
md5sum nmutiara.tar.bz2
ce25b780e40dc34ed41b0e3ff0ae1877
It contains the 2 folders drm and xf86-video-intel
You can grab it here.
http://rapidshare.com/files/71393181...a.tar.bz2.html
Just click on the Free button and you should be good to go.

Seve
__________________
Registered Linux User: #384977
.................................................. ............
See the Links below for more Help and those much wanted extras ... :)
Reply With Quote
  #12  
Old 22nd November 2007, 03:46 AM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
@ Seve
Thanks a lot for your help
I'm trying to download the packages now

-----
It seems that the Internet connection is slow right now,, so I'll download the packages later.

Thanks everyone
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7

Last edited by nmutiara; 22nd November 2007 at 05:39 AM.
Reply With Quote
  #13  
Old 22nd November 2007, 05:59 PM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
@Seve

Sorry to disturb you again.
The site takes long time to respond. So I cannot download the packages.
Would you please e-mail me to sakichiko_mut@yahoo.com?
I've already got xorg driver from this site. So you only need to attach drm.
Thank you.
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7
Reply With Quote
  #14  
Old 22nd November 2007, 06:44 PM
Seve Offline
Retired Community Manager
 
Join Date: Oct 2004
Location: The GTA, Ontario, Canada
Age: 56
Posts: 12,371
Hello:
Here is another download link, which may work better for you.
I don't email files, sorry.
http://www.savefile.com/files/1213989

Seve
__________________
Registered Linux User: #384977
.................................................. ............
See the Links below for more Help and those much wanted extras ... :)
Reply With Quote
  #15  
Old 22nd November 2007, 06:53 PM
nmutiara Offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: Singapore
Posts: 26
Thank you Seve. I'm trying to download the packages now.

---

Thanks for your help, Seve. I have downloaded the packages
__________________
Lenovo Thinkpad X61
-------------------------------
Processor: Intel Core 2 Duo T7300
Chipset: Intel 965GM -- :eek:
Speaker: Intel 82801H (ICH8 Family) -- works after installing alsa and xmms :D
Wireless: Intel Pro/Wireless 3945ABG -- works :)
OS: Vista + FC7 i386 kernel 2.6.23.9, 2.6.23-1.fc7

Last edited by nmutiara; 22nd November 2007 at 09:44 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
gitclone, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dd disk clone problem Flanker711 Using Fedora 1 27th June 2009 03:06 PM
Clone help exemplo Using Fedora 0 14th July 2008 03:00 PM
How do I clone a VM ? koridor Using Fedora 1 30th April 2008 04:23 AM
Problem with starting X on 8355 clone ShaneL Hardware & Laptops 0 16th October 2005 08:53 PM
clone hdd with dd whiteangel Using Fedora 2 11th August 2005 09:37 AM


Current GMT-time: 22:47 (Monday, 22-12-2014)

TopSubscribe to XML RSS for all Threads in all ForumsFedoraForumDotOrg Archive
logo

All trademarks, and forum posts in this site are property of their respective owner(s).
FedoraForum.org is privately owned and is not directly sponsored by the Fedora Project or Red Hat, Inc.

Privacy Policy | Term of Use | Posting Guidelines | Archive | Contact Us | Founding Members

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, vBulletin Solutions, Inc.

FedoraForum is Powered by RedHat
...Tagaytay Overlook Inn - Mr Pancake House Travel Photos on Instagram - Inbetween Shop - PULLMAN URUMQI Travel Photos on Instagram