PDA

View Full Version : FC2 Install problem, please read!


Henke_A
2nd November 2004, 09:47 AM
Hi there
I have a problem with the installation of FC2. I really want to get this distro working, as it seems to be the best one out there, so please help me out if you can.

Ok, I boot op the computer and boot from the first CD and I get to the first screen where i can chose text install or graphical. (Among other things)
- I choose graphic install.
- The screen turns blue with a welcome text in the top.
-Here is where the first strange thing starts.
A line with strange looking characters starts apearing after each other on the screen.
-The mediacheck app comes up and I scan all the CD:s and they pass.
-After that there is even more lines of strange characters.
-After a while the graphic interface boots up without problems.
-After this, the installation goes perfect, with different types of choices of system config.
It runns smooth until everything is installed and the "preforming afterinstall configuration" apears.
- The progressbar goes to about 50% and then halts. The system does not stop, It just slows down to a near halt.
The small "sand clock" turns, but reaallllyy slow.

Thats where it ends.
It stands there in slowmotion forever (I left it for 4 hours last night) with the progressbar standing still.

I have tried with both FC2 and the latest beta of FC3.
I have also tried the text based install with the same result.
The memtest turns out ok aswell.

Here is my computer spec:
Intel P4 2,8 800FSB HT
MSI 875P NEO motherboard
768 MB DDR RAM
Nvidia Geforce4 TI 4200 64MB
Maxtor Serial ATA disk 80gb (Windows)
Maxtor ATA disk 120gb (Windows)
WesternDigital ATA disk 40gb (Linux install)

I am stuck in this, and I really want to get this working, so please help if you can.

Regards
Henrik

imdeemvp
2nd November 2004, 09:56 AM
You have 3 hard drives connected correct? I believe thats your conflict. Can you try disconnecting at least one and try to reinstall. Also which hd will be primary?

Henke_A
2nd November 2004, 10:04 AM
Hi
Thanks for a very fast answer.
I have not tried to unplug any of the Windows hdd:s. Mostly because I know that they will be automounted into linux once the install is done. I am not sure of how to do that after the installation.
The Linux hdd is last in the line of devices.

1. Sata 80 gb Maxtor
2. ATA 120 gb Maxtor
3. DVD-RW
4. WD ATA 40gb (Linux install) (hdc in install)

Regards
Henrik



You have 3 hard drives connected correct? I believe thats your conflict. Can you try disconnecting at least one and try to reinstall. Also which hd will be primary?

imdeemvp
2nd November 2004, 10:25 AM
Also since you are going to use the WD ATA 40 for linux you should change your bios setting to boot from the hd. Now try to re-install.

Henke_A
2nd November 2004, 11:47 AM
Thanks alot for the answers.
I will try this as soon as I can and post the results here.
Is it hard to make FC automount the Windows partitions after the install is done?

Regards
Henrik

paicolman
2nd November 2004, 02:17 PM
It's just an entry in the /etc/fstab, no problem at all...

Henke_A
3rd November 2004, 09:13 AM
I moved around the hdd:s to different places and the installation worked great.
Thanks alot for the help. :D

Regards
Henrik

imdeemvp
3rd November 2004, 10:20 AM
I moved around the hdd:s to different places and the installation worked great.
Thanks alot for the help. :D

Regards
Henrik
Just another FC2 happy user :D

Best Western Plus Vega Hotel & Convention Center Travel Photos on Instagram - Rua do Alecrim Photos on Instagram - Banjarnegara, Jawa Tengah, Indonesia