PDA

View Full Version : Anaconda only finds one drive


Malkosha
31st March 2008, 08:17 PM
My system has 2 HD's and a DvD writer.

Drive 1 is Master at 20G and holds WinXP

Drive 2 is Slave at 100G and has two partitions: 50G formated NTFS which contains data. The other 50G has Ubuntu installed in it.

Drive 3 is a DvD writer set as Master.

Pretty simple heh?

Well, when I boot up with the FC8 DvD, it will only see the sda. I understand that the naming conventions have changed but for some reason sdb never shows up in the partition options. There are no SATA drives and SATA and Raid has been disable in the BIO's. I will install over my present Ubuntu Linux partiton ... if it will see it.

Any ideas?

Thanks!

stoat
31st March 2008, 11:58 PM
Any ideas?Hello Malkosha,

Sometimes jumpering IDE drives as Cable Select (http://forum.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=183316) instead of Master/Slave solves unrecognized IDE drives. If you get no better ideas, you could try it. If you are using an 80-conductor IDE cable on those two hard drives, it supports Cable Select.

Malkosha
1st April 2008, 03:51 AM
Hello Malkosha,

Sometimes jumpering IDE drives as Cable Select (http://forum.fedoraforum.org/forum/showthread.php?t=183316) instead of Master/Slave solves unrecognized IDE drives. If you get no better ideas, you could try it. If you are using an 80-conductor IDE cable on those two hard drives, it supports Cable Select.

Thanks I'll try it out.

Malkosha
1st April 2008, 03:14 PM
Well, that didn't work.

I don't have a problem with Windows nor do I have a problem with Ubuntu. It's been a while, FC6 to be exact, since I ran FC and its seems that things are not quite right any more.

Nothing else to say I guess.

Thanks for the help though! There really is a great community here and I'm sure that eventualy things will work out. :)

Mal

Mirandopolis Instagram Photos - Yugawara Photos on Instagram - Sadabad