PDA

View Full Version : X11 is slow with GeForce 8400M GS


dwhitney67
13th December 2007, 07:44 PM
Hello,

I've installed F8 onto a HP dv9500t notebook that has a GeForce 8400M GS video chip-set and X11 is sluggish. The system has a 2GHz duo-core CPU and 2GB RAM.

I have no desire to use Compiz... just regular X11 with the Gnome desktop.

Can someone help me troubleshoot how to correct the issue, or explain to me the contents of the xorg.conf file?

My xorg.conf appears as follows:
# Xorg configuration created by livna-config-display

Section "ServerLayout"
Identifier "single head configuration"
Screen 0 "Screen0" 0 0
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
ModulePath "/usr/lib/xorg/modules"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "on"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Monitor0"
ModelName "LCD Panel 1440x900"
HorizSync 31.5 - 56.0
VertRefresh 56.0 - 65.0
Option "dpms"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "nv"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Videocard0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection

Dies
14th December 2007, 01:19 AM
Try the "real" nvidia driver. If you haven't set up any third party repos yet then

su -
rpm -ivh http://rpm.livna.org/livna-release-8.rpm
yum install kmod-nvidia -y
shutdown -r now

And see if that helps. But now that you have Livna installed try to stay away form other third party repos, Livna should have most stuff anyways, multimedia players, codecs, etc.

BTW why no compiz? on your setup you wouldn't even notice it was running, except for the eye candy. ;)

If you change your mind, leigh has a repo setup for fusion which makes it a breeze.

Bayt Hanun - Huazhou Instagram Photos - Aklera Travel Photos